fbpx

Twitch streamers krijgen kritiek omdat ze games op easy spelen

twitch streamer

Het leven van een Twitch-streamer is niet alleen maar games spelen, donaties ontvangen en leuke verlichting in de achtergrond zetten. Zo worden ze ook bestookt met negatieve comments en berichten wanneer ze een game op ‘easy’ spelen. De Canadese Twitch-streamster Ashley Roboto doet in een video haar beklag en roept op om het bekritiseren van streamers te stoppen. Want waarom mogen streamers games niet gewoon op Easy spelen?

In de video onthult ze dat haar publiek haar belachelijk maakte toen ze Kingdom Hearts 3 streamde. De streamster wou zich focussen op het verhaal en zette de game daarom op Easy. Waarna ze naar eigen zeggen stevig werd aangepakt door haar publiek.


Ashley Roboto is niet de enige. Op haar video volgden heel wat gelijkaardige reacties van Twitch-streamers die steeds vaker worden aangepakt omwille van de manier waarop ze spelen. Streamer Veronica ‘Nikatine’ Ripley die vooral simulators speelt, kreeg het zwaar te verduren toen ze Microsoft Flight Simulator volgens haar kijkers op de verkeerde manier speelde.

Volgens streamer blizzb3ar die wel eens verkleed als banaan Stardew Valley streamt, is de Twitch community steeds verzuurder aan het worden. Een grote groep Twitch-kijkers heeft een bepaald idee over hoe ‘hun game’ gespeeld moet worden en projecteren die gevoelens dan maar op de streamer.

Vooral vrouwelijke streamers krijgen volgens blizzb3ar kritiek over zich heen over de manier waarop ze spelen. Ze worden ook vaker in twijfel getrokken dan mannelijke streamers omdat ze minder worden beschouwd als ‘echte spelers’.

Een storm in de microkosmos van de Twitch-streamers of is het echt een probleem? Vind jij dat er iets verkeerd is met games op ‘easy’ spelen?

Een reactie achterlaten