fbpx

Twitch streamer scoort 200.000 subs dankzij truc met aftelklok

ludwig twitch 1

Wie vaak afstemt op Twitch, heeft de laatste weken ongetwijfeld de subathon van Ludwig ‘Ludwig’ Ahgren zien passeren. De Amerikaanse streamer en esports-commentator is al drie weken ononderbroken aan het streamen. Ludwig voegde namelijk een aftelklok toe aan zijn stream, waar bij elke nieuwe sub 10 seconden extra zendtijd betekent. Resultaat: dankzij zo’n 200.000 subs duurt de stream nu Twitch al 23 dagen. En de klok staat nog lang niet op nul.

De teller staat nog steeds op meer dan 10 uur. Natuurlijk kwam de klok al enkele keren dicht bij de nul, maar net op dat moment sloten fans opnieuw massaal abonnementen af om de stream gaande te houden. Ze willen duidelijk niet dat Ludwig stopt. Naast gamen, volgen de streamers ook hoe hij eet, slaapt, zich doucht en verzorgt.


Veel zal het Ludwig niet deren, want het is ook een lucratief zaakje. Hij verdient zo’n 2,50 dollar aan elke sub. Het feit dat er al 200.000 subs afgesloten zijn, maakt dat zijn actie zo’n slordige 450.000 dollar heeft opgebracht op 22 dagen. Waarvan hij als premium streamer zo’n 70% overhoudt. Niet slecht, toch?

En hoewel de stream eindeloos kan doorgaan, heeft Ludwig al laten weten dat hij er na één maand zeker mee stopt. Dertig dagen non-stop streamen kan immers niet goed zijn voor je gezondheid. Ook wanneer hij een dutje doet, blijft de stream ononderbroken lopen.

Op het moment van schrijven zit de streamer niet achter zijn pc, dus wij gaan ervan uit dat hij af en toe een luchtje gaat scheppen. Of boodschappen gaat doen. In ieder geval heeft Ludwig nog zo’n acht dagen te gaan om een volledige maand te halen. Hopelijk krijgt hij in ondertussen niet af te rekenen met internetproblemen…

Zijn stream kan je hier op Twitch volgen.

Een reactie achterlaten