fbpx

Twitch streamer gepest voor spelen van Hogwarts Legacy

hogwarts legacy streamer gepest

Dat Hogwarts Legacy de gemoederen blijft verhitten, staat buiten kijf. Dat heeft veel te maken met de transfobe uitspraken van auteur J.K. Rowling. De afkeer gaat zelfs zo ver dat streamers worden gebombardeerd met verwijten en scheldpartijen.

Hoewel Avalanche Software als ontwikkelingsteam los staat van J.K. Rowling en haar meningen, zijn er tal van personen die er alles aan doen om Hogwarts Legacy te boycotten. Sommige boycotters vinden zelfs dat je je als speler aansluit bij de visie van Rowling als je de game koopt.


Dat Twitch streamers zowat de grootste game van het moment online gaan spelen, hoeft dus ook niet te verrassen. Al was dat voor streamer Shelby van Girlfriend Reviews een slechte ervaring. De Amerikaanse die samen streamt met haar vriend Matt, kreeg te maken met talloze pesterijen van boze kijkers in haar chat, waardoor ze in tranen uitbarstte.

Het duo schakelde aanvankelijk over naar chat voor abonnees, maar zelfs toen sloten de pesters zich aan bij het kanaal om de pesterijen voort te zetten. Uiteindelijk hebben ze de stream stopgezet.

Uiteraard gaat het om een luide minderheid, maar als je bedenkt dat ontwikkelaar Avalanche Software weinig te maken heeft met de visie van Rowling, vallen dergelijke situaties te betreuren.

Langs de andere kant zijn er natuurlijk ook fans die Hogwarts Legacy eindeloos zullen verdedigen en die het artistieke werk kunnen scheiden van zijn/haar maker. Zo beweren tal van spelers een extra exemplaar in huis te halen voor iedereen die beweert de game te boycotten.

Ga jij de game spelen? Check onze review want het is dé harry Potter-game waar we al jaren op zitten te wachten.

Een reactie achterlaten