fbpx

Twitch onder vuur door nieuwe rage van hot tub streams

XoAerial

De nieuwste rage op streaming platform Twitch? De hot tub stream! Dat is een livestream waarbij een vrouw simpelweg in haar jacuzzi zit te plonsen in haar woonkamer, terwijl ze met haar publiek chat. Tot grote ergernis van de community, want de klassieke, gamende streamers vinden dit soort content absoluut niet passen op Twitch.

Waarom hot tub streams zo populair zijn? Uiteraard omdat ‘sex sells‘. Al is dat ook een statement dat bij velen in het verkeerde keelgat schiet. Een vrouw in bikini is immers niet per se ‘iets seksueels’. Daar zit zeker waarheid in, al wordt vergeten dat hot tub streamers vaak een OnlyFans-pagina hebben, waar ze seksueel expliciete content aanbieden. En daar draait dus heel de discussie om.


Klassieke streamers die simpelweg hun gamevaardigheden en tips willen delen met de community, vinden dat hot tub streams hun kijkers afsnoepen. Het publiek is immers veel gemakkelijker te lokken met een aantrekkelijk lichaam dan met de zoveelste ronde van League of Legends.

Sinds hot tub streams gepromoot worden op de homepage van Twitch, loopt bij veel klassieke streamers de emmer over.

Félix ‘xQc’ Lengyel, een van de grootste streamers op het platform, spuwde zijn gal op Twitter over de hot tub streams:

Ook AnneFuchsia haalt uit naar de seksuele content op Twitch, via de livestreamfail subreddit. Ze bespreekt daarin een screenshot van een livestream, waarin een vrouw een outfit draagt die moet doorgaan als een cosplay van Tifa Lockhart (Final Fantasy VII Remake). Als je de foto ziet, zal je de frustratie van de jongedame meteen begrijpen.

Opvallend genoeg doet Twitch helemaal niets om dit soort content in te tomen. Zo heeft head of creator development Marcus ‘djWHEAT’ Graham zich uitgesproken over het fenomeen. Enige wat de man zei, is dat hot tube streamers sterk in de gaten gehouden worden om te voorkomen dat ze guidelines van Twitch schenden.

Dat gezegd zijnde, liet Graham weten dat er niets mis is met personen die in een zwempak willen streamen. Als de streamers in kwestie over de schreef gaan met suggestieve content, wordt er uiteraard ingegrepen. Maar voorlopig blijven hot tub streams dus ongestoord doorgaan.

Toch willen we daar toch even een kanttekening bij maken. Twitch is namelijk al vaker betrapt op het uitdelen van straffen die niet altijd even consequent zijn. Zo kregen verschillende kleinere streamers een permaban, terwijl grotere beroemdheden al na een paar weken hun comeback mochten aankondigen.

Een goed voorbeeld is Kaitlyn Siragusa ofwel Amouranth. De dame ging al verschillende keren over de schreef, maar keerde altijd terug. En dankzij haar hot tub streams, kreeg ze er de afgelopen maanden maar liefst een half miljoen volgers bij. Als die kijkers dan ook een abonnement afsluiten op haar kanaal, is de dame bij wijze van spreken een goudmijn voor het platform…

Een reactie achterlaten