fbpx

Tweede rechtszaak aangespannen tegen CD Projekt Red

cyberpunk court

CD Projekt Red heeft een tweede rechtszaak tegen zich lopen. Dat maakte de Poolse ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 zelf bekend. De rechtszaak komt er vanwege de teleurstellende launch van de langverwachte actie-RPG. Opnieuw gaat het om een groepsvordering, waarvoor klacht ingediend werd in de Verenigde Staten.

Volgens een bericht op de website van de studio, is de aanklacht dezelfde als die van de rechtszaak die begin januari door Amerikaanse investeerders werd aangespannen. Die stelde dat CD Projekt Red aan misleidende reclame heeft gedaan. Ze hebben volgens de aanklacht zowel gamers als investeerders om te tuin hebben geleid met misleidende informatie tijdens de marketingcampagne.


Na de slecht ontvangen release in december zakte de aandelen van de beursgenoteerde ontwikkelaar de dieperik in, waardoor het bedrijf nu minstens 1 miljard dollar minder waard is. Verschillende investeerders willen nu via de rechtbank gerechtigheid nadat ze een groot deel van hun centen in rook zagen opgaan.

Welke juridische firma de zaak aangespannen heeft, is niet duidelijk. Volgens de rechtbank in Californië waar de zaak is neergelegd, gaat het om een groep investeerders van CD Projekt Red die de ontwikkelaar verantwoordelijk stellen voor het waardeverlies

Sinds de release van Cyberpunk 2077 gaat het van kwaad naar erger met de Poolse ontwikkelaar. Er duiken steeds meer details op van de wantoestanden tijdens de ontwikkeling van de game. Zo zou de ontwikkelaar met een fake E3-demo de hype hebben aangezwengeld en zou de effectieve ontwikkeling pas in 2016 zijn gestart.

Ook de Poolse overheid is ondertussen een onderzoek gestart en volgt het verloop van de verdere ontwikkeling verder op. CD Projekt Red belooft de game dit jaar met verschillende patches te fixen en dit najaar een gratis next-gen versie uit te brengen. Dan misschien nog eens proberen?

Een reactie achterlaten