fbpx

Twee Razer-prototypes gestolen op CES-beurs

Onze wereld is toch compleet naar de kloten. Afgelopen week heeft in Las Vegas de CES-beurs in Las Vegas plaatsgevonden en die is niet goed afgelopen voor hardwarefabrikant Razer. Op zondagavond werden namelijk twee prototypes op de Razer-booth gestolen. De diefstal werd onthuld door de CEO van het bedrijf, Min-Liang Tan.

Het bedrijf heeft natuurlijk een proces-verbaal laten opmaken en zoekt met zowel het lokale politiekorps als het management van CES naar de voortvluchtige dief.


Om welke prototypes het exact gaat, wilde Tan niet kwijt, maar het moeten sowieso de toestellen zijn die Razer dit jaar tentoonstelde. Project Valerie is een knoert van een laptop met drie schermen, die automatisch in positie schuiven als je het hoofdscherm openklapt. Project Ariana is een speciale projector die de belichting en visuele look van een game overbrengt naar je volledige gamekamer. Voor nog meer immersie.

Ongetwijfeld prachtige hardware om je in living te installeren, al sluit Tan een geval van bedrijfsspionage niet uit. In een Facebookpost stelde hij het volgende:

“Onze teams werkten maanden om deze units werkelijkheid te maken en wij zijn zeer trots om steeds baanbrekende technologie af te leveren. We beschouwen diefstal en – indien relevant voor deze zaak – bedrijfsspionage als zeer ernstige inbreuken. De straffen zullen  niet mals zijn.”

In een laatste statement, dat Razer stuurde naar de Amerikaanse website Kotaku, deelde het bedrijf mee dat het een beloning voorziet van 25.000 dollar voor informatie die kan leiden tot de aanhouding van de dief.

Een mooie duit om klikspaan te spelen, maar wij betwijfelen of het bedrijf de prototypes ooit nog terugziet. Er werkt belachelijk veel personeel op zo’n beurs, dus het is goed mogelijk dat de dader er meteen uit genaaid is na het jatten van de toestellen.

Een reactie achterlaten