fbpx

The Last of Us tv-serie zal verhaal uitbreiden en aanvullen

The last of Us

Vorige maand lieten we jullie weten dat er een tv-serie in de maak is van The Last of Us voor de Amerikaanse zender HBO. Maar zoals dat wel vaker het geval, zijn fans bezorgd over de kwaliteit van een dergelijke tv-reeks. De makers stellen echter gerust: ze willen niets van de originele game wijzigen.

Zoals je weet wordt de reeks gepend door Chernobyl-schrijver Craig Mazin en de creative director van The Last of Us zelf, Neil Druckmann. Om de fans gerust te stellen, liet Mazin via de BBC-podcast weten wat hij van plan is met het verhaal. Zo wil hij het bestaande verhaal eerder uitdiepen in plaats van er een andere invulling aan te geven.


“Ik denk dat fans altijd bezorgd zijn dat de makers, die de licentie in handen krijgen, nooit zo’n voeling hebben met de materie als het originele productieteam. Waardoor er verandering doorgevoerd worden die niet acceptabel zijn. In dit geval werk ik samen met de bedenker en dus zijn de aanpassingen die we toevoegen gemaakt om The Last of Us uit te diepen en dus te verbeteren.”

De man geeft wel toe dat-ie nerveus is, omdat The Last of Us nogal intense emoties kan loswrikken bij de fans.

“Ik denk dat ik mezelf ga verstoppen in een bunker wanneer de reeks live gaat, want natuurlijk kan je nooit iedereen blij maken. Dat gezegd zijnde creëren we het hele verhaal opnieuw, om het zo goed mogelijk te representeren als een tv-show.”

The Last of Us zal zich vooral focussen op de gebeurtenissen uit de eerste game. Al kan de reeks ook verwijzingen hebben naar The Last of Us 2.

Momenteel is de serie in productie bij Sony Pictures Television en PlayStation Productions. Een releasedatum is er echter nog niet.

Een reactie achterlaten