fbpx

The Last of Us krijgt tv-serie op HBO

The last of us HBO

Vergeet The Witcher van Netflix, want Sony heeft aangekondigd dat The Last of Us een eigen televisieserie krijgt op HBO. De Amerikaanse betaalzender lanceerde al eerder onvergetelijke series lanceerde als Game of Thrones, Westworld en Chernobyl. De makers van Chernobyl zullen samen met ontwikkelaar Naughty Dog de tv-reeks maken.

Die laatste is zowat het uitgangspunt, want de man achter Chernobyl, Craig Mazin, zal samen met Neil Druckmann, regisseur van The Last of Us game, het scenario schrijven voor de gelijknamige tv-serie. Beiden worden ook uitvoerend producent voor de reeks, samen Naughty Dog baas Evan Wells en Chernobyl producent Carolyn Strauss.


Opvallend is dat The Last of Us een productie wordt van Sony Pictures Television en het pas opgerichte PlayStation Productions. De volledige ontwikkeling blijft dus in handen van Sony. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

De serie zou de gebeurtenissen van de eerste game volgen. Al is er ruimte voor uitbreiding nu The Last of Us: Part 2 bijna in de rekken ligt. In ieder geval is het duidelijk dat beide schrijvers blij zijn met de samenwerking. Craig Mazin zei dit:

“Neil Druckmann is zonder twijfel de beste verhaalverteller in gaming. The Last of Us is zijn Magnum Opus. De kans krijgen om dit adembenemende werk ook voor tv te creëren, is al jaren een droom. Ik ben zeer vereerd dat ik het samen met Neil mag doen.”

Druckmann voegde daar zelf nog aan toe:

“De eerste keer dat ik samenzat met Craig was ik onder de indruk van zijn benadering van een verhaal en zijn kennis van The Last of Us. Met Chernobyl heeft-ie een intens en emotioneel meesterwerk afgeleverd. Ik zou me geen betere partner kunnen voorstellen om The Last of Us tot een tv-show te transformeren.”

Cool is dat The Last of Us niet de eerste productie van PlayStation Production wordt. Chriss Parnell, co-president van Sony Pictures Television, belooft dat dit de eerste wordt van een heleboel tv-projecten.

Een reactie achterlaten