fbpx

Trump roept leden van de gameindustrie samen

Voor Donald Trump is het menens: er moet iets gedaan worden aan gewelddadige games. Volgens hem is het een van de oorzaken voor de vele schietpartijen in scholen. De Amerikaanse president gaat met verschillende vertegenwoordigers van de gameindustrie rond de tafel zitten om te zoeken naar een oplossing.

Sarah Sanders, de perssecretaris van het Witte Huis, kondigde de ontmoeting aan. In een kort statement bevestigt ze dat Trump met vertegenwoordigers van de gameindustrie samen gaat zitten om te kijken wat ze kunnen doen aan gewelddadige games. Verder benadrukt Sanders dat een plotse ingreep niet op de planning staat, maar Trump wel wil zoeken naar langetermijnoplossingen.


Het is niet de eerste keer dat de overheid samenzit met gameontwikkelaars of -uitgevers betreffende geweld in spelletjes. In 2012 zat vicepresident Joe Biden nog samen met de CEO’s van EA, ZeniMax, Epic Games, Activision en Take-Two. Onder de administratie van president Obama werd een studie uitgevoerd naar de invloed van gewelddadige games op agressief gedrag.

Een reactie achterlaten