fbpx

Trump wijst games als schuldige aan voor schietpartij in Florida

Bij de schietpartij op een school in Florida afgelopen week kwamen zeventien mensen om het leven. Volgens velen politici moeten de Amerikaanse wapenwetten verstrengd worden, maar de president van Amerika heeft een andere mening: Trump wijst met een beschuldigende vinger naar gewelddadige films en games.

Donald Trump en controverse gaan hand in hand. Kort na de shooting stelde hij voor om leerkrachten van scholen te bewapenen. Nu komt president Trump opnieuw in de media met een controversiële uitspraak over de entertainmentindustrie. In een interview met CNN vertelde hij dat gewelddadige films en games een grote invloed op jonge mensen. Sterker, ze bezoedelen hun geest.


Hij vindt het bedenkelijk dat gewelddadige inhoud toegankelijk is, terwijl seksuele content verboden is voor kinderen. Concreet stelt hij voor dat er een gelijkaardig ratingsysteem moet komen rond geweld voor zowel films als games. In praktijk ligt die verantwoordelijkheid uiteraard bij de ouders. Zij bepalen in een zekere mate wat hun kinderen mogen zien of spelen.

Dat Trump met een beschuldigende vinger naar de gamesindustrie wijst, is kortzichtig. Vaak ligt de oorzaak van een school shooting of een ander drama niet bij het spelen van een videospel, maar eerder bij de achtergrond van de dader.

Een reactie achterlaten