fbpx

The Outer Worlds is niet PS4 Pro Enhanced

Update 17-10-2019: Uitgever Private Division heeft ons inmiddels gecontacteerd om aan te geven dat de eerder vrijgegeven info over de PS4-versie van The Outer Worlds niet klopt. Zo heeft de game op PS4 een native resolutie van 1440p. Die wordt via supersampling, een geavanceerde anti-aliasing techniek om kartelranden te vermijden, opgedreven naar 4k. Opvallend is wel dat de game enkel 4k-texturen meekrijgt op pc en Xbox One X. Die versies ondersteunen eveneens een native 4k-resolutie en hebben in principe dus nog steeds een streepje voor op de PS4-versie.

Oorspronkelijk artikel: Tal van spelers kijken ongetwijfeld uit naar The Outer Worlds, de nieuwe Fallout-esque shooter-rpg van Obsidian Entertainment. Toch moeten we spelers die de game in huis halen voor PS4 even waarschuwen. Zo krijgt de titel geen enkele upgrade op PS4 Pro. Dus geen 4k-resolutie en assets. Dat is vreemd, want de versie voor Xbox One X ondersteunt dat wel.


Uitgever Private Division geeft verrassend genoeg ook geen reden voor het gebrek aan een PS4 Pro Enhancement. Enige wat de uitgever loste, is dat de game hetzelfde zal zijn op PS4 en PS4 Pro.

Er zijn fans, die denken dat het gebrek te maken kan hebben met het eigenaarschap van Obsidian Entertainment. De studio kwam niet zo lang geleden terecht in handen van Microsoft. En sindsdien doen geruchten de ronde dat alle sequels van The Outer Worlds binnenkort Xbox One exclusives worden.

Voor de rest blijft de game wel compleet hetzelfde. Behalve de 4k upgrade, is de content van de game op elk platform hetzelfde. Op welk toestel haal jij de game in huis?

Een reactie achterlaten