fbpx

HPTO

The Last of Us-serie bevat minder geweld dan de games

TLoU 1

The Last of Us games zijn bekend omwille van hun uitstekende verhaal, maar ook voor hun bruut geweld. Iets wat volgens bedenker Neil Druckmann minder aanwezig zal zijn in de HBO-televisieserie die in januari in premiere gaat. Want op die manier heeft het geweld dat wél getoond een grotere impact.

Druckmann weidde uit over het gebruik van geweld tijdens een interview in het nieuwste nummer van SFX Magazine. Zo vertelt de regisseur dat het geweld in de games nodig is om een connectie op te bouwen tussen de speler en het personage. Via die weg beleef je als speler de wereld van het personage.


Maar die techniek werkt niet voor een tv-serie. Daarom was Neil Druckmann blij toen zijn co-schrijver Craig Mazin (bekend van Chernobyl) voorstelde om enkel het essentiële geweld te behouden voor de show. Dat geeft het geweld immers meer impact.

Als een bepaalde dreiging wordt behouden voor een specifiek moment en je dan enkel de reactie van de acteurs ziet, wordt de scène veel enger. Wanneer dan uiteindelijk The Clickers en de Infected worden onthuld, ‘snapt het publiek meteen wat de maatschappij heeft vernield en waar iedereen zo bang van is.

The Last of Us-serie gaat live op HBO vanaf 16 januari.

Een reactie achterlaten