fbpx

The Last of Us 2 krijgt next-gen upgrade op PS5

Na het overweldigende succes van The Last of Us 2 is het geen verrassing dat ontwikkelaar Naughty Dog de game zou klaarstomen voor de PlayStation 5. De studio heeft een nieuwe update gelanceerd die de game afstemt op Sony’s next-gen console.

Naughty Dog maakte het nieuws bekend op de PlayStation Blog. Verwacht geen volledige next-gen remaster, want de gratis patch voegt de optie toe om te kiezen tussen 30 fps of 60 fps. Je vindt de keuzemogelijkheid terug in de weergave-opties onder instellingen.


De hogere framerate past perfect bij de backwards compatibility features die de game al gekregen had. Zo heeft de survivalgame kortere laadtijden op PS5, een hogere resolutie, ondersteunt het de triggers en haptische feedback van de DualSense en meer.

Als teaser liet Arne Meyer, Director of Communications bij Naughty Dog, trouwens nog vallen deze patch slechts de eerste stap is naar games ontwikkelen voor PS5. Zo vertelde hij dat de studio druk in de weer is met het ontleden van de PS5 hardware om zo de mogelijkheden te ontdekken die de console met zich meebrengt.

De studio zou volgens geruchten werken aan een remake van de eerste The Last of Us die is afgestemd op de mogelijkheden van de PS5.

Wij zijn alvast benieuwd. Ga jij The Last of Us 2 op PS5 proberen?

Een reactie achterlaten