fbpx

‘The Elder Scrolls IV: Oblivion krijgt een remake’

Oblivion

Een opvallend gerucht doet momenteel de ronde over The Elder Scrolls IV: Oblivion. Zo zou een remake of remaster van de Bethesda RPG in de maak zijn bij Virtuos. Dat is de studio achter de remake van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Een fanmade remake project van The Elder Scrolls IV: Oblivion is al een tijdje in de maak. Al zou de game dus ook een officiële remake krijgen. Het nieuws werd gedeeld door een Reddit-gebruiker die beweert een voormalig werknemer te zijn van Virtuos. Hij postte een bericht in de GamingLeaksAndRumors subreddit, maar dat werd snel weer verwijderd.


Opvallend is wel dat de gebruiker bij de moderators van Reddit geverifieerd was als een voormalig werknemer van Virtuos. Als dat effectief klopt, zou het verhaal van de gebruiker correct kunnen zijn. In ieder geval blijft het een gerucht, dus neem de info hieronder met een korreltje zout.

De voormalige werknemer van Virtuos beweert dat de ontwikkelaar aan maar liefst vijf projecten werkt. De remake van Metal Gear Solid is daar slechts eentje van.

Zo werkt de studio ook aan ‘Project Altar’, een remake/remaster van The Elder Scrolls IV: Oblivion. De game zou gebruik maken van een pairing systeem, waarbij de titel runt op zowel de Unreal Engine 5 als de Oblivion engine. Zo zouden de nieuwe graphics gegenereerd worden door de Unreal Engine 5, terwijl de gameplay en physics nog steeds gerund worden door de oude engine.

Virtuos zou voor de Oblivion remake mikken op een release eind 2024 of begin 2025. De game zou grotendeels ontwikkeld worden door de Virtuos afdeling in Parijs.

De leaker gaf daarnaast ook meer details van de andere projecten van de studio. Virtuos werkt bijvoorbeeld ook aan een project met de naam ‘Massive’, dat beschreven wordt als een mix van Monster Hunter en Shadow of the Colossus. Verder werkt de studio aan een expansie voor New World, de MMO van Amazon en Ominous, een verhaalgedreven game waarbij je gaat klimmen.

Een reactie achterlaten