fbpx

Tesla past gaming feature in wagens aan

Tesla console

Autofabrikant Tesla heeft de Passenger Play feature van zijn wagens aangepast, na een onderzoek van de Amerikaanse overheid. De feature liet zowel passagiers als de bestuurder van de elektrische wagen toe games te spelen tijdens het rijden. Een update steekt daar nu een stokje voor.

De Amerikaanse nieuwszender CNN schrijft dat Tesla een update doorgevoerd heeft voor alle wagens. De update zorgt ervoor dat het touch screen niet langer bediend kan worden wanneer de wagen in beweging is. Vervelend natuurlijk als je een routewijziging moet doorgeven op je GPS, maar voor games absoluut de juiste keuze.


Toen Passenger Play geïntroduceerd werd, lanceerde de feature met een waaier aan games als Sonic, Cuphead en Fallout Shelter. Gamen in de auto was enkel bedoeld voor passagiers, maar een Amerikaan ontdekte dat je als chauffeur ook gewoon games kan spelen tijdens het rijden.

Gezien het risico op afleiding van de bestuurder, vinden we de update helemaal terecht. Want gamen tijdens het rijden is vragen om problemen.

Een reactie achterlaten