fbpx

Amerikaanse overheid start onderzoek naar games in Tesla wagens

Schermafbeelding 2021 12 23 om 23.31.31

De Amerikaanse overheid is een onderzoek gestart naar de veiligheid van Tesla wagens. Niet zozeer naar de structurele integriteit, maar wel naar het potentiële gevaar dat ingebouwde videogames kunnen vormen voor de bestuurder.

Tesla wagens bezitten namelijk een Passenger Play feature. Dat laat passagiers toe om videogames te spelen op de boordcomputer in het dashboard. Onder andere Sonic The Hedgehog en The Witcher III kan op die manier gespeeld worden. Al kwam nu aan het licht dat niet alleen de passagiers toegang hebben tot Passenger Play, maar ook de bestuurder van de wagen zelf.


De Passsenger Play wordt daarom geëvalueerd door de US National Highways and Traffic Safety Administration. De overheidsinstantie stelt dat de feature het toelaat games te spelen terwijl het voertuig in beweging is. Op die manier kan de bestuurder afgeleid raken door het spel.

De mogelijkheid om games te spelen tijdens het rijden werd ontdekt door de Amerikaan Vince Patton, eigenaar van een Tesla wagen. Zo kon hij Sky Force Reloaded spelen terwijl hij op een lege parking rondreed.

Best opvallend, aangezien de feature tot december 2020 enkel werkte als de wagen stilstond. Allicht zal Elon Musk zijn wagens na het onderzoek een update moeten geven. Want ongetwijfeld helpt een dergelijke feature het aantal verkeersdoden niet te verlagen…

Een reactie achterlaten