fbpx

Tesla schrapt Steam ondersteuning in nieuwe wagens

Steam Tesla

Cyberpunk 2077 spelen in je Tesla terwijl die aan het laden is? Dat laten de nieuwste modellen niet meer toe. Wagenfabrikant Tesla heeft aangekondigd dat het de Steam-ondersteuning schrapt in nieuwe modellen.

Volgens Electrek.com worden alle nieuwe Model X en Model S kopers op de hoogte gebracht van de wijziging. Via een bericht worden ze ingelicht dat de Steam-ondersteuning die toelaat om games te spelen op het ingebouwde scherm, binnenkort geschrapt wordt.


In het bericht geeft Tesla aan dat de boordcomputer in de Model X en S een update krijgt, waardoor het niet meer mogelijk is om Steam games te spelen. Alle andere entertaiment apps en functionaliteiten blijven volgens het automerk wel overeind in de nieuwe modellen.

Best opvallend, aangezien Tesla in 2022 een eigen Steam app voor Model X en Model S lanceerde. Die laat gebruikers toe om games te spelen terwijl de auto geparkeerd is of aan het laden.

Toch is het niet de eerste keer dat de autofabrikant de ondersteuning van bepaalde apps stopzet. In nieuwe modellen vind je bijvoorbeeld ook geen Disney Plus app meer.

Gaat het om de licentiekost of wil Tesla omzichtiger omspringen met het energieverbruik van zijn wagens?

Een reactie achterlaten