fbpx

Take-Two brengt maar liefst 30 games uit voor april 2025

GTA 5

Uitgever Take-Two Interactive gaat een drukke toekomst tegemoet. Volgens het nieuwste financiële rapport heeft de uitgever op dit moment een recordaantal games in ontwikkeling. Maar liefst 30 titels staan in de steigers en die moeten allemaal voor april 2025 verschijnen.

Take-Two Interactive maakte de cijfers bekend in het openbare jaarverslag (dat je hier helemaal kan lezen). De komende vier jaar staan maar liefst 30 games op de planning. Zowel volledig nieuwe projecten, sequels van bestaande reeksen, re-releases als remakes.


In het jaarrapport deelt de uitgever de games op in vier categorieën:

  • Immersive Core: games met diepe gameplay en de meeste content, waaronder sportgames zoals NBA 2K en WWE, maar ook GTA en Red Dead Redemption
  • Independent: releases via Private Division (extern ontwikkeld)
  • Mobile: titels gemaakte voor smartphones
  • Mid Core: arcadetitels of games met uitgebreide gameplay, maar niet zo meeslepend als Immersive Core
  • New iterations of prior releases: hierbij horen ook re-releases en remasters, al behoren nieuwe sequels niet tot deze categorie

Het document geeft ook meer inzicht in het aantal titels in ontwikkeling per categorie. Zo werkt de uitgever aan 24 Immersive Core games (The Quarry, Marvel’s Midnight Suns, Kerbal Space Program 2, NBA2K23…). Daarnaast heeft de uitgever 10 Independent games in ontwikkeling, alsook 20 mobile games. Tot slot nog 7 Mid Core game en dan ook 8 New iterations of prior releases.

Slechts 8 titels van de 30 projecten zijn al bekend. 22 games moeten dus nog officieel onthuld worden door de uitgever. Zo weten we dat GTA 6 in ontwikkeling is bij Rockstar Games, Hangar 13 werkt aan Mafia 4 dat zich afspeelt in Sicilië en ook de volgende BioShock is in de maak.

 

Take Two planning

Een reactie achterlaten