fbpx

‘Mafia 4 speelt zich af in Sicilië begin 20e eeuw’

Mafia 4

Recent vertelden we dat ontwikkelaar Hangar 13 aan een nieuwe Mafia-game zou werken. Dat wordt een prequel en volgens een nieuw gerucht speelt Mafia 4 zich niet of in de Verenigde Staten. Wel in Sicilië tijdens het begin van de 20e eeuw.

In de nieuwste podcast van XboxEra vertelt journalist Nick Baker dat Mafia 4 de historische toer op gaat. De prequel zou het verhaal vertellen van de jonge Don Salieri in Sicilië tijdens de overgang van de 19e naar de 20e eeuw.


Don Salieri? De naam klinkt je vast niet niet onbekend in de oren: Don Salieri is het hoofd van de maffiafamilie waar je als Tommy Angelo – de hoofdrolspeler van de eerste mafia-game – voor aan de slag gaat. We krijgen alvast sterke Godfather II vibes van dit gerucht.

Volgens XboxEra wordt Mafia 4 opnieuw een stuk rechtlijniger dan zijn voorganger. De game zou qua verhaalvertelling eerder aanleunen bij Mafia I en II dan bij Mafia III. Of dat betekent dat Mafia 4 helemaal geen openwereldgame wordt, is niet bekend. De ontwikkeling zou pas gestart zijn en daarom moeten we nog niet meteen een officiële bekendmaking van 2K Games verwachten.

In afwachting misschien de heruitgebrachte Mafia Trilogy opzetten?

Mafia 4 don salieri

Een reactie achterlaten