fbpx

Suicide Squad bracht $200 miljoen minder op dan verwacht

Suicide Squad

Suicide Squad: Kill the Justice League moest de volgende blockbuster worden voor Warner Bros. Games. Helaas draaide dat volledig anders uit. En dat toont zich in de financiële resultaten: uitgever Warner Bros. verloor zo’n 200 miljoen dollar aan omzet wegens de slechte prestaties van de superheldengame.

Ten opzichte van vorig jaar is de omzet van Warner Bros. Games gedaald met zo’n 200 miljoen dollar voor het eerste kwartaal. Dat heeft veel te maken met de tegenvallende verkoop van Suicide Squad: de uitgever noemt de game een regelrechte teleurstelling.


Het heeft echter ook te maken met de gigantische schoenen die de game moest vullen. Vorig jaar in februari lanceerde Hogwarts Legacy, dat uiteindelijk de bestverkopende release van het jaar werd. Vanzelfsprekend kwam Suicide Squad niet eens in de buurt van het succes van die game.

Een nederige les voor Warner Bros. Games? Misschien wel. Hogwarts Legacy is een singleplayer game, terwijl Suicide Squad Warners eerste grote live-service titel moest worden. Ondanks het falen wil Warner Bros. nog meer live-service titels, omdat die games een permanente stroom van inkomsten genereren.

Als Warner Bros. die strategie aanhoudt, krijgen we allicht een live-service Harry Potter game. Een MMO waar je kan studeren aan Hogwarts met allerlei andere spelers? Kan misschien nog wat worden…

Een reactie achterlaten