fbpx

Ondanks Suicide Squad flop wil Warner Bros helemaal focussen op live service games

Suicide squad kill the justice league

Na de flop die Suicide Squad: Kill the Justice League was, heeft uitgever Warner Bros. onthuld dat het liever geen traditionele consolegames meer wil maken. De uitgever wil zich helemaal gaan toeleggen op live service en free-to-play games, vooral voor mobile devices.

Tijdens een conferentie vertelde JB Perrette, de CEO van WB Games dat vier franchises het geld binnenbrengen: Mortal Kombat, Game of Thrones, Harry Potter en DC. Hoewel Hogwarts Legacy de bestverkopende game van 2023 was, lieten de verkoopcijfers van Suicide Squad: Kill the Justice League alles te wensen over.


“Wanneer je een hit hebt als Hogwarts Legacy, maakt dat het jaar geweldig. Maar natuurlijk zijn niet alle releases zo populair. En soms zijn er zelfs teleurstellingen. Suicide Squad was bijvoorbeeld niet zo sterk. En dan wordt de business heel volatiel,” vertelde Perette.

Daarom is Warner Bros. op zoek naar een allesomvattende aanpak voor een consistentere omzet. En ondanks het succes van Hogwarts Legacy en het falen van Suicide Squad, gelooft de uitgever dat de toekomst in free-to-play en live service ligt. Later dit jaar lanceert Warner Bros. verschillende free-to-play mobile games.

“Eenmalig een afgewerkte game lanceren werkt niet meer,” vertelt Perette tijdens de conferentie. “Een game moet een live service zijn waarin spelers kunnen leven, spelen, bouwen en werken. Warner en zijn studio’s kunnen deze visie de komende jaren waar maken,” aldus Perette.

Dat net die verplichte live service elementen de reden is waarom Suicide Squad: Kill the Justice League geflopt is, brengt Warner Bros. niet van de wijs. Verwacht dus minder singleplayergames en meer live service games voor consoles.

Wat denk jij ervan? Laat het gerust weten in de comments!

Een reactie achterlaten