fbpx

Stemactrice Resident Evil verwijdert Instagram-posts na haatcomments

Schermafbeelding 2023 04 03 om 04.05.14

De sociale media hebben zich weer eens van hun beste kant laten zien. Lily Gao, de nieuwe stemactrice van personage Ada Wong in de Resident Evil 4 remake, heeft haar posts van Instagram verwijderd. Dat deed ze als respons op een resem respectloze reacties, waaronder ook racistische comments.

Lily Gao, die ook al in de film Return to Raccoon City te zien was, werd ingehuurd als vervangster van Jolene Anderson, die Ada Wong vertolkte in Resident Evil 2. Al is niet iedereen daar even blij mee.


Het profiel van Gao werd overstelpt met duizenden haatcomments. Zo zou haar slechte vertolking de volledige remake van Resident Evil 4 om zeep hebben geholpen. Gao kreeg ook verschillende racistische verwijten naar haar hoofd geslingerd.

Aanvankelijk schakelde de actrice de reacties op haar posts uit, maar niet veel later verwijderde ze nagenoeg alle posts van haar account om de haatdragende comments te verbannen.

Volgens gelekte info heeft Capcom een remake van de Seperate Ways DLC in de maak voor de Resident Evil 4 remake. Die uitbreiding verscheen al voor de orginele game en vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Ada Wong.

Een reactie achterlaten