fbpx

Stellar Blade heeft verrassend kleine bestandsgrootte

stellar blade PS5.jpg

Terwijl de meeste PS5 blockbusters een groot deel van de SSD opslokken, doet Stellar Blade het anders. De actiegame is met 30,4 GB een van de meest compacte PS5 exclusives. En da’s een welkome afwisseling na de gigantische blockbusters die Sony al lanceerde.

De bestandsgrootte van Stellar Blade werd onthuld door het immer betrouwbare PlayStation Game Size dat de PlayStation Store database afschuimt naar nieuwe info. Met amper 31 GB staat Stellar Blade in schril contrast met bijvoorbeeld Cyberpunk 2077 die bijna 160 GB opeist.


We hadden verwacht dat Stellar Blade – met zijn sterke focus op cutscenes – meer opslagruimte zou opeisen, maar ontwikkelaar Shift-Up maakt gebruik van slimme compressietechnieken om de bestandsgrootte klein te houden. Natuurlijk blijft de game een grotendeels rechtlijnig avontuur, wat kan de bijdragen tot de bescheiden grootte.

Of je je zorgen moet maken over de lengte van de game gezien de kleine bestandsgrootte? Neen, want tijdens interviews enkele maanden geleden onthulde Shift Up dat Stellar Blade ongeveer 25 uur lang zou zijn.

Stellar Blade komt op 26 april naar PS5.

Een reactie achterlaten