fbpx

Stealthgame Shadwen komt naar PS4

De Finse ontwikkelaar Frozenbyte, bekend van de fantasy-platformer Trine, heeft zijn nieuwe stealthgame Shadwen onthuld. De studio mikt op een release in mei, dus haal je ninja-skills alvast boven.

Shadwen is een avontuurlijke stealthgame waarin als enige regel geldt dat je te allen tijde ongezien moet blijven. Jij kruipt in de huid van de vrouwelijke assassin Shadwen, die het weesmeisje Lily ontmoet tijdens haar opdracht om de koning te vermoorden. Lily werd door de stadswacht gespot tijdens het stelen en Shadwen kon niet zomaar toezien hoe het meisje naar de kerkers gesleept werd.


Shadwen werkt anders dan de gewoonlijke stealthgame, want tijd tikt pas weg als je in beweging bent. Geen idee hoe je een bepaalde situatie moet aanpakken? Dan kruip je gewoon even in een strategisch hoekje en plan je daar de ondergang van je vijanden of je sluiproute. Moest er dan toch eens iets misgaan, dan kan je nog altijd de tijd terugdraaien.

In de game kies je trouwens voor een dodelijke of niet-dodelijke aanpak en jouw keuze om vijanden om te leggen heeft een impact op het verhaal. Je vergiet immers bloed voor de ogen van je jonge compagnon, Lily, en dat kan wel eens een traumatisch effect op haar hebben. Wie opteert om één te worden met de schaduwen, krijgt ook de middelen om zich efficiënt door de middeleeuwse stad te verplaatsen. Zo kan je over de daken slingeren met je grijphaak en tal van acrobatische toeren uithalen. Je kan zelfs bommen en vallen planten voor je vijanden. Experimenteren is de boodschap.

Shadwen verschijnt in mei voor PS4. Een exacte releasedatum werd nog niet meegedeeld.

Een reactie achterlaten