fbpx

“Nintendo Switch 2 heeft magnetische Joy-Cons”

Nintendo Switch 2

Er zijn alweer nieuwe details opgedoken over de opvolger van de Nintendo Switch. Schijnbaar heeft de nieuwe console geen schuif- en kliksysteem meer hebben voor de Joy-Cons. De controllers worden aan de console bevestigd via magneten.

De Spaanse website Vandal kreeg de info van fabrikanten die accessoires vervaardigen voor Nintendo Switch 2. De website schrijft dat de Joy-Cons van de console zich magnetisch bevestigen aan de console.


Gezien de huidige Switch een railsysteem gebruikt, zijn bestaande Joy-Cons allicht niet compatibel met de nieuwe console. De bestaande Nintendo Switch Pro controller zou volgens Vandal wel ondersteund worden door de Switch 2.

Uiteraard heeft Nintendo nog geen details van de nieuwe Nintendo Switch gedeeld of bevestigd. Voorlopig blijft bovenstaande info dus een gerucht. Merk wel op dat Vandal in het verleden al correcte info deelde over heel wat Nintendo-gerelateerde onderwerpen.

Volgens andere geruchten zouden verschillende first-party studio’s ondertussen al dev-kits hebben voor de Switch 2. De launch was normaal voorzien voor 2024, maar werd intern verschoven naar 2025 om een sterkere launch line-up te hebben voor het toestel.

Een reactie achterlaten