fbpx

Starfield heeft grootste steden ooit in een Bethesda game

starfield gameplay cities

Bethesda’s nieuwe ruimtegame Starfield wordt er een om jezelf in te verliezen. Letterlijk, want je zal meer dan 1000 planeten kunnen bezoeken. Volgens Bethesda Games zal Starfield ook verschillende interplanetaire grootsteden bevatten. En die behoren tot de grootste ooit in een Bethesda game.

Tijdens een interview met de Amerikaanse gamewebsite IGN, gaf Bethesda’s Todd Howard wat meer uitleg over zijn ‘Skyrim in space‘. Volgens Howard zijn er vier grote steden in Starfield. Voor 1000 procedureel gegenereerde planeten lijkt dat erg weinig, al gaat het hier wel om de belangrijkste ontmoetingsplaatsen in de game.


Van die vier locaties, is New Atlantis volgens Howard groter dan eender welke stad in Skyrim, Fallout 4 of elke andere Bethesda game. We hebben zelfs al een glimp van de metropool gezien tijdens de gameplay onthulling.

“Je vindt er alle diensten en shops die je kan verwachten, maar kan er ook aan je schip werken,” vertelt Howard. “Bovendien is New Atlantis het hoofdkwartier van Constellation, een groep van ruimteverkenners waar je lid van kan worden.” Ongetwijfeld wordt New Atlantis een regelmatige halte tijdens je ruimte-avontuur.

Dat Starfield qua schaalgrootte een ambitieuze game wordt is een understatement. Volgens Howard duurt het hoofdverhaal zo’n 30 tot 40 uur. Gezien Bethesda vaak verschillende groeperingen in zijn games propt met elk een unieke verhaallijn, mag je die speelduur gemakkelijk maal drie of vier doen. En dan hebben we er de afzonderlijke quests en dungeons nog niet bijgeteld.

Het lijkt er dus op dat Starfield een behoorlijke brok van je vrije tijd zal opslokken. Al zijn er toch nog heel wat onbeantwoorde vragen: zijn er nog andere steden te bezoeken buiten deze vier? En hoeveel van die 1000 procedureel gegenereerde planeten zullen er effectief de moeite zijn om te bezoeken?

Starfield stond gepland voor release 11 november, maar werd recent uitgesteld naar 2023.

Een reactie achterlaten