fbpx

Bethesda onthult eerste gameplay van Starfield

We hebben er bijzonder lang op moeten wachten, maar Bethesda heeft eindelijk de eerste gameplay van zijn ruimte-RPG Starfield getoond. En die is even indrukwekkend als we hadden verwacht. Niet alleen kregen we tijdens de demo van 15 minuten een glimp van verscheidene planeten, maar ook van de combat, het verhaal en zelfs de character creation.

Bethesda omschreef Starfield vaak als ‘Skyrim in space’ en ze hebben niet gelogen. De game lijkt ongezien qua scope. Bethesda belooft niet enkele ruimteschepen die je kan besturen én zelf bouwen, maar ook meer dan duizend verschillende planeten om te verkennen.


In de video hierboven zak je eerst af naar de Kreet, een rotsachtige maan van Anselon. Daar val je een verlaten ruimtestation binnen en sta je tegenover een groep ruimtepiraten. Die je vervolgens met je machinegeweer, shotgun en een handvol granaten de dood injaagt.

Niet veel later kom je terecht in Atlantis, de hoofdstad van de sterrencluster, waar je de Constellators ontmoet. Deze ruimteverkenners gaan op zoek naar de mysteries van het heelal. En allicht wordt daar ook het hoofdverhaal aan gelinkt.

Wie jij bent, bepaal je zelf met de uitgebreide character creator waarmee je zo goed als alle aspecten van je avatar zelf bepaalt. Zowel het uiterlijk als zijn/haar achtergrond en karaktereigenschappen.

Todd Howard belooft bovendien een heleboel planeten die je vrij kan verkennen met je volledig aanpasbaar ruimteschip. De baas van Bethesda Game Studios claimt dat er ruim duizend verkenbare planeten zullen zijn.

Verder zien we ook hoe je je eigen ruimtebasis kan bouwen en deelnemen aan explosieve dog fights in space.

Starfield verschijnt in 2023 voor Xbox en pc. Een exacte releasedatum is er nog niet.

Een reactie achterlaten