fbpx

Square Enix trekt de stekker uit Forspoken studio

forspoken demo

Luminous Productions, de ontwikkelaar achter de magische avonturengame Forspoken, wordt ontbonden en samengevoegd met Square Enix. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt.Vanaf 1 mei zal de studio niet meer bestaan.

Luminous Productions bestond uit veteranen van Final Fantasy XV en was een op zichzelf staande dochteronderneming van Square Enix. Nu de uitgever er de stekker uittrekt, worden alle werknemers overgeplaatst naar verschillende divisies binnen Square Enix.


Het doel van Luminous Productions was om big budget projecten te creëren met de bekende Luminous Engine. Forspoken de eerste poging, maar gezien de lauwe reactie op die game, wil Square Enix afzien van verdere risico’s. Wat er zal gebeuren met de Luminous Engine, is niet duidelijk.

Wie genoten heeft van Forspoken hoeft echter niet te panikeren, want de geplande ondersteuning wordt niet geschrapt. Momenteel is er een update in de maak om de ervaring te verbeteren. En ook de ‘In Tanta we Trust’ DLC blijft op de planning staan met een launch in de zomer.

Onze review van Forspoken vind je hier en helaas was de game niet zo betoverend als we hadden gehoopt.

Een reactie achterlaten