fbpx

Sony’s Firesprite studio werkt aan horror game in Unreal Engine 5

Until Dawn

Firesprite Games, een ontwikkelaar die sinds kort behoort tot de PlayStation Studios, werkt aan een triple-A horror avontuur. Dat onthulde een vacature op de website van de studio. Unreal Engine 5 zou gebruikt worden voor de ontwikkeling.

De vacature werd gespot door ResetEra-gebruiker Toriko. Zo ontdekte de persoon dat Firesprite op zoek is naar een narrative director voor een AAA narrative driven horror-adventure game. Vanzelfsprekend is de kandidaat verantwoordelijk voor het verhaal en de achterliggende lore.


Om welke game het zou kunnen gaan? Dat is niet echt duidelijk. Al heeft Sony Worldwide Studios weinig horror-titels buiten Forbidden Siren en Until Dawn. Het zou dus om een sequel van die titels kunnen gaan, maar ook om een volledig nieuw project.

Toch is dat enerzijds verrassend, want enkele maanden geleden deed het gerucht de ronde dat Firesprite ook de ontwikkeling van een Twisted Metal overgenomen had van Lucid Games, de studio achter Destruction AllStars. Matt Southern, de regisseur van verschillende MotorStorm games, zou zelfs zijn rol als game director bij Lucid Games opgegeven hebben, om daarna diezelfde functie bij Firesprite weer op te nemen.

Een reactie achterlaten