fbpx

Sony wil zijn games naar mobile brengen

god of war

Spelen we binnenkort Uncharted en God of War op onze mobieltjes? Daar lijkt het op, want een nieuwe vacature bij Sony brengt aan het licht dat de uitgever een studio voor mobile games wil oprichten.

Momenteel is Sony op zoek naar een Head of Mobile, die volgens de vacature “de ontwikkeling en strategie van mobiele games zal leiden binnen Sony en de toekomst van gaming zal bepalen via een blockbuster studio”. De nieuwe project manager zal bijgevolg ook aan het werk gaan in verschillende departementen en studio’s meewerken om zo een succesvolle oversteek naar de mobiele markt te maken.


En daar hoort volgens de vacature ook een belangrijke missie bij: “de populairste franchises van Sony omvormen tot een succesformule voor mobile platformen.” Denk dus Uncharted, The Last of Us, Gran Turismo, God of War, Ratchet & Clank en meer. In een andere vorm op je kleine scherm.

Wie nog gebeden heeft voor een eventuele opvolger van de PlayStation Vita, mag zijn hoop helemaal opbergen. Alles wijst erop dat Sony voor de smartphonemarkt kiest in plaats van een eigen handheld. Sony maakte eerder al bekend dat het deze zomer de PlayStation Store definitief sluit op de PS Vita.

Een reactie achterlaten