fbpx

Sony wil tegen 2025 PlayStation 4 games uitfaseren

einde PS4

Sony verwacht tegen 2025 helemaal klaar te zijn met de PS4. Dat maakte de uitgever bekend tijdens een presentatie aan investeerders. Sony wil ook meer gaan inzetten op pc-games en mobiele platformen.

In de presentatie (die je hier volledig kan bekijken) maakt Sony zijn verwachtingen voor de komende jaren bekend. De komende twee jaren zal het aantal cross-gen games die zowel op PS4 en PS5 verschijnen stevig slinken. Om uiteindelijk in 2025 volledig stopgezet te worden. Ontwikkelaars zullen dan volledig zijn overgestapt naar PS5.


De presentatie lijkt verder vooral te focussen op de uitbreidingsplannen. Gezien het succes van games als God of War en Horizon op pc, wil Sony wil steeds meer games op pc gaan uitbrengen. Sony verwacht 30% van zijn totale inkomsten uit pc-games te halen. Sony wil zich ernaast ook meer gaan focussen op mobile games.

Volgend jaar is de PS4 een decennium oud en 10 jaar is zowat de gemiddelde levensverwachting die Sony vooropstelt voor een console. Met andere woorden: het einde van een tijdperk is ingezet.

Een reactie achterlaten