fbpx

Sony wil na Bungie nog meer ontwikkelaars overnemen

Playstation studios

Sony heeft een oogje op nog meer studio’s. Dat bleek uit interview van Gamesindustry.biz met Jim Ryan. De grote baas van Sony liet verstaan dat de uitbreiding van het aantal PlayStation Studio’s niet stopt bij de overname van Bungie.

Tijdens het gesprek vertelde Ryan dat we in de toekomst nog meer overnames mogen verwachten. Sony is er absoluut nog niet klaar mee en heeft zijn zinnen gezet op verschillende studio’s.


Ryan ging ook dieper in op de overname van Bungie. Sony wil door de overname vooral meer live service en multiplatformtitels kunnen maken. Hij wil ook de PlayStation community uitbreiden door bijvoorbeeld PlayStation toegankelijk te maken op verschillende platformen. Of om PlayStation games speelbaar te maken op verschillende manieren.

Zo voegt hij toe dat er een ambitieuze road map klaar ligt voor live services. Volgens hem zal de samenwerking met Bungie daar een grote rol in spelen, omdat PlayStation veel kan leren van die studio.

Afsluitend voegde Ryan toe dat “hij niet zozeer nieuwe werelden exclusief aan PlayStation wil verbinden, want Sony streeft ernaar om samen te bouwen aan fantastische nieuwe werelden.” Klinkt best vaag allemaal, maar Sony lijkt alvast een meer open ingesteldheid te hanteren dan Microsoft.

Na de overname van Bethesda verklaarde Microsoft dat toekomstige Bethesda-games zoals The Elders Scrolls VI en Starfield exclusief op Xbox en pc zullen verschijnen. De grote titels van Activision Blizzard dat Microsoft overneemt voor en kleine 70 miljard dollar, blijven de eerste jaren wel nog op PlayStation-consoles verschijnen.

Een reactie achterlaten