fbpx

Sony wil meer PS5 exclusives uit Zuid-Korea

DokeV Pokemon

Sony is op zoek naar PlayStation 5 exclusives in Zuid-Korea. De uitgever zou verschillende third-party studio’s in het land hebben aangesproken om een diverse line-up aan PlayStation (timed) exclusives te serveren.

Het nieuws werd gebracht door MTN Korea (via MP1st). Volgens de Koreaanse website zou Sony in gesprek zijn met verschillende ontwikkelaars. Eentje daarvan is Pearl Abyss, dat momenteel werkt aan Crimson Desert voor PS5 en aan DokeV, de wondermooie Pokémon-achtige game met realistische setting.


Ook bij NCSoft (Blade & Soul) en Com2uS (Summoner’s War) ging Sony aankloppen. Tot slot zou de uitgever ook contact gehad hebben met NeoWiz Games, uitgever van de soulslike-met-Pinokkio Lies of P die in september verschijnt.

Dat Sony op zoek gaat naar talent in Korea, is geen verrassing. De samenwerking met Chinese ontwikkelaar miHoYo (Genshin Impact) heeft de uitgever heel wat geld opgebracht. Ook de verwachtingen voor de nieuwste game van de studio, Honkai: Star Rail, liggen enorm hoog.

Al is het natuurlijk ook mogelijk dat Sony meer wil inzetten op de mobiele markt. Hopelijk horen we binnenkort meer…

Een reactie achterlaten