fbpx

‘Sony wil demo verplicht maken voor elke grote game’

PlayStation

Er is een opvallend nieuw gerucht opgedoken over de vernieuwde PlayStation Plus Premium categorie. Die zou abonnees immers uitgebreide demo’s aanbieden van verschillende titels. Al blijkt nu dat Sony een demo wil voor élke game op de console met een bulkprijs van meer dan 33 euro.

Of met andere woorden: elke grote release zou een verplichte demo of trialversie krijgen via PlayStation Plus Premium. Dat geldt trouwens niet alleen voor PlayStation-exclusives zoals God of War Ragnarök en The Last of Us, maar ook voor third-party titels zoals Assassin’s Creed, Final Fantasy, Resident Evil en nog veel meer.


Het nieuws werd gedeeld door gamedeveloper.com. De website sprak met enkele ontwikkelaars, die het nieuwe beleid te weten kwamen via Sony’s developer portal. Studio’s die bijgevolg een game willen lanceren via de PlayStation Store, zullen ook een trailversie of demo in elkaar moeten boksen voor PS Plus Premium. Op voorwaarde dat hun dus duurder is dan 33 euro.

Wanneer een nieuwe game lanceert die aan de voorwaarden voldoet, krijgt de ontwikkelaar drie maanden de tijd om een trial of demo te voorzien. Opvallend is wel dat die demo daarna slechts 12 maanden beschikbaar moet blijven voor gebruikers. Uiteraard kunnen ontwikkelaars ook specifieke aangepaste demo’s maken voor de service, maar die dienen dan wel goedgekeurd te worden.

Of de trialversies populair zullen zijn? Dat valt nog te zien. Al kunnen spelers via deze weg een game testen alvorens een aankoop te overwegen.

Een reactie achterlaten