fbpx

Sony wil 10 multiplayer games uitbrengen tegen 2026

Factions

Hoewel epische singleplayergames de grote kracht zijn van PlayStation Studios, wil Sony zich meer in het multiplayergenre gaan verdiepen. De uitgever heeft zelfs bekendgemaakt dat hij de komende vier jaar maar liefst 10 multiplayertitels zal lanceren.

Het nieuws werd gedeeld tijdens een recente aandeelhoudersvergadering. Daarbij werd vooral de overname van Bungie aangehaald als een belangrijke zet om betere multiplayergames te creëren. Zo liet Chief Financial Officer Hiroki Totoki verstaan dat ‘de PlayStation Studios veel zouden leren van Bungie’. Maar ook dat de studio achter Halo en Destiny ‘nauw zal samenwerken met PlayStation Studios’.


Wat die nieuwe titels zullen zijn? Dat is voorlopig onduidelijk, al kunnen we wel een beleerde gok maken. Eerst en vooral is er het nieuwe project van Bungie zelf met codenaam Matter. De studio registreerde de naam onder de categorieën ‘video game software’ en ‘online entertainment services’.

Daarnaast hebben we natuurlijk de online multiplayer van The Last of Us 2, die al een tijdje in ontwikkeling is bij Naughty Dog. Wij hopen alvast dat we de game dit jaar eindelijk te zien krijgen.

Verder is er nog het project in ontwikkeling bij Haven Studios onder leiding van Assassin’s Creed 2 producent Jade Raymond. Maar een nieuwe PlayStation titel in de maak bij Deviation Games, een studio opgericht door veteranen van Call of Duty: Black Ops. Ook London Studio en zelfs Guerrilla Games zouden aan een multiplayer project sleutelen.

Heel wat mogelijkheden dus. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten