fbpx

Sony wijst VR-games met lage framerate af

Een belangrijke vereiste bij VR-games is dat de framerate minstens 60 frames per seconde bedraagt. Chris Norden, SCEA senior dev support engineer, vertelde in een interview dat Sony games afwijst die een lagere beeldverversing hebben.

De framerate is heel belangrijk en mag nooit onder de 60 frames per seconde vallen (voor een VR-game). Als je een game inlevert bij ons en het aantal beelden zakt tot 55 of lager, dan gaan we het waarschijnlijk weigeren. Ik weet dat ik hier commentaar op ga krijgen, maar er is geen excuus om die framerate niet te halen.


Verder vertelde Norden dat het hem frustreert hoe diverse media verkeerde functies toewijzen aan de processing unit van PlayStation VR. Hoe het precies in elkaar zit, kan je hier lezen.

Tot slot lichtte hij toe dat ze een VR consultatie service opgericht hebben voor ontwikkelaars. Met dit platform willen ze feedback geven en technische correctheid nastreven. Ze willen de VR-games niet als bèta testen maar wel zwaktes of dalingen in de framerate kenbaar maken aan de ontwikkelaar.

REACTIES (8)

 1. Men4TheGames

  Goed… Denk ik

 2. JButter

  Als de ontwikkeling voor dit platform zo goed werkt dat een lage framerate eigenlijk niet voor zou moeten komen vind ik dit een wijze zet. Goed dat ze aan de kwaliteit van de games die uitkomen letten.

 3. Karel Steutelings

  Om een aangename ervaring te hebben lijkt me 60 frames onontbeerlijk.

 4. drummerke

  Ik ben ECHT benieuwd of de VR zal beantwoorden aan de hype. De games die ik heb gezien lijken me eerder magertjes qua inhoud. Als Battlefront VR werkelijk doorgaat, zal ik het zeker overwegen om op de hypetrein te springen. Momenteel ben nog sceptisch…

  • drummerke

   …ben IK nog sceptisch…

  • Nightfire

   Ik ook, maar dat komt misschien nog wel meer door de prijs van zo’n VR set. Als die dingen flink in prijs dalen, dan wordt het misschien ook wat aantrekkelijker / ‘voor de lol even uitproberen’.

 5. zombiecow

  Dat is wel goed denk/hoop ik.

 6. Ruben Van Geenberghe

  Blijf erbij dat met zo een prijskaartje vr wel een flop wordt en heb nog geen super Games gezien voor vr

Een reactie achterlaten