fbpx

Wat doet die mini-PS4 bij de PlayStation VR?

Nu de finale vorm van de PlayStation VR vast staat, valt op hoeveel aandacht er naar het uiterlijk van de processing unit is gegaan. In plaats van een saai toestel maakten de designers er een mini-PlayStation 4 van. Een mini-PS4 die meteen ook het hart van de PlayStation VR is.

Deze kleine processing unit van 14 cm x 14 cm (ongeveer vier CD-doosjes op elkaar gestapeld) verbindt de PS4 met de VR-headset en verwerkt heel wat gegevens. Het staat in voor de beeldverwerking, 3D audio verwerking (zo gaat het geluid mee als je je hoofd rondbeweegt) en de zogenaamde social screen-functie waardoor andere aanwezigen jouw VR-avonturen ook op tv kunnen volgen.


Biedt ook leuke gameplaymogelijkheden: de Separate Mode waarbij de processing unit een volledig ander gameplaybeeld naar je flatscreen stuurt. Zo kan één speler met de VR-bril op gamen, terwijl een andere gewoon meespeelt via de flatscreen. Developers kunnen op die manier co-opmodes gaan integreren of andere toepassingen gaan verzinnen zodat je met zijn tweetjes samen kan VR-gamen.

Maar het coolste trucje van de PlayStation VR? Dat moet wel de cinematic mode. Via die mode krijg je in de VR-bril een virtueel tv-scherm te zien waarop je alle gewone PS4-games kan spelen of films bekijken. Je kan zelf kiezen hoe groot dat virtueel scherm is en hoever het van je af staat. Deze cinematic mode werkt met alle bestaande PS4-games, Share PlayLive from PlayStation, video’s en streaming-diensten zoals Netflix. Daarnaast geeft Sony ook mee dat je met de PlayStation VR 360 graden video’s en foto’s kan bekijken.

PSVR_PU02.0PSVR_PU03.0

 

REACTIES (3)

  1. fgras

    Nieuwerwetse technologie. *pakt de krant*

  2. marson

    Er komt een tijd waar nog een mini of een slim uitkomt zoals altijd, na paar jaar zal ik wel leuk zijn, 5 gb slim ps4.

Een reactie achterlaten