fbpx

Sony werkt aan PS3 backwards compatibility voor PS5

god of war 3 PS3.jpg

PS4-games en – in beperkte mate – PS2-games kunnen we spelen op onze PlayStation 5, maar de PS3-bibliotheek sloeg Sony volledig over. Daar komt verandering in, want Sony wil een groter aanbod van de PS3-catalogus speelbaar willen maken op PS5.

Tijdens de laatste Xbox Era Podcast, liet Nick Baker vallen dat Sony plannen heeft voor een beter behoud van PS3-games. Momenteel worden die stiefmoederlijk behandeld, omdat PlayStation 3 titels geoptimaliseerd zijn voor de cellprocessor-technologie van de originele console. Aangezien de architectuur van dat systeem sterk verschilt van de PS5, brengt het moderniseren van PS3-games een heleboel uitdagingen met zich mee.


Volgens Baker zou Sony achter de schermen werken aan een betere ondersteuning van PS3 backwards compatibility op PlayStation 5. Vanzelfsprekend zal de volledige line-up aan PS3-games niet verkrijgbaar zijn, maar het lijkt erop dat Sony iets gelijkaardigs wil als Xbox. Een select aantal titels dus, waarbij we denken aan InFamous, Sly Cooper, God of War en meer.

Natuurlijk is het aanbod via Xbox backwards compatibility sterk gegroeid, dus gokken wij dat ook Sony een aanzienlijk aanbod PS3-games naar PS5 zal brengen op lange termijn. Op welke manier Sony de PS3-games wil aanbieden, is echter niet duidelijk.

Eerder geruchten deden trouwens al vermoeden dat Sony de PS3-ondersteuning dit jaar zou stopzetten. Het zou kunnen dat Sony het leven van de console wil verderzetten via backwards compatibility. Natuurlijk blijft ook het statement van Nick Baker een gerucht, dus neem het voorlopig met een korreltje zout. Ook al deelde de leaker al vaker correcte info.

Een reactie achterlaten