fbpx

Sony werkt aan nieuwe God of War

God of War

Wie God of War Ragnarök heeft uitgespeeld, weet dat het einde van die game de deur openzet voor een sequel. Eentje waarin Kratos en Atreus allicht hun eigen weg gaan. Ontwikkelaar Santa Monica Studio lijkt alvast te werken aan een vervolg. Dat leiden we af uit een recente vacature van de studio.

De vacature dook op de website van de Amerikaanse ontwikkelaar op. Zo is de studio dringend op zoek naar een full-time combat designer voor een onaangekondigd project. Al is het duidelijk dat het om een nieuwe God of War gaat.


Zo moeten de kandidaten volgens de vacature vooral uitgebreide kennis hebben van God of War (2018) en God of War Ragnarök (2022). Ze moeten het vechtsysteem van die game tot in de puntjes kennen, net zoals de mechanismen ervan en de vijanden.

Nog geen officieel bewijs, al is het overduidelijk dat een vervolg in ontwikkeling is. Gezien Rangarök de snelst verkopende PlayStation-game ooit was is het logisch dat Sony het succes wil verderzetten. Dat Santa Monica Studio de afgelopen 20 jaar alleen maar God of War-games heeft ontwikkeld – los van hulp aan externe projecten – is ook niet onbelangrijk.

Regisseur Cory Barlog liet in een interview al vallen dat hij wel ideeën heeft voor 5 sequels. Het liefste zou hij een God of War-game maken die zich afspeelt in Egypte. Al doken in Ragnarök ook aanwijzingen op van een mogelijke sequel in Japan.

Waar zouden jullie Kratos en Atreus het liefst zien?

Een reactie achterlaten