fbpx

Sony werkt aan nieuwe cloud gaming service… met Microsoft

PS5 1

Hoewel Sony onlangs de PlayStation 5 lanceerde, is de uitgever ook druk in de weer met een cloud gaming service. En daarvoor ging Sony verrassend genoeg een samenwerking aan met concurrent Microsoft. Volgens Sony zal de cloud service pas na de PS5 een belangrijke rol spelen.

De samenwerking tussen de twee giganten werd al twee jaar geleden beklonken. Sony gaat gebruik maken van Microsofts technologie en knowhow op vlak van cloud gaming om zelf een PlayStation cloud gaming service op te zetten. De service is nog niet voor de nabije toekomst.


De grote baas van Sony Jim Ryan vertelde in een interview met het Japanse Nikkei dat een strategie wordt uitgewerkt. “We wisselen ideeën uit met Microsoft en wanneer de tijd rijp is, zullen we onze cloud strategie aankondigen. De cloud gaming ervaring wordt uniek voor PlayStation.”

Uiteraard heeft Sony niet het gigantische budget van Microsoft, dus zal de uitgever zijn opties sterker afwegen. Allicht ook de reden waarom de uitgever niet snel wil overstappen naar een game-ervaring die uitsluitend bestaat door cloud gaming.

“We hebben pas de PS5 gelanceerd, dus nu willen we vooral bekijken hoe gamers plezier beleven aan die console,” vertelt Ryan. “Pas daarna gaan we nadenken over de toekomst van PlayStation. Op het einde van deze cyclus zou de cloud dus een grotere rol kunnen spelen.”

Wat denk jij ervan? Zou jij overstappen naar een cloud gaming service? Of toch een klassieke console zodat je je games altijd tot je beschikking hebt?

Een reactie achterlaten