fbpx

‘Sony werkt aan concurrent van Xbox Game Pass’

Wie zit te wachten op de PlayStationversie van Xbox Game Pass, moet Sony in de gaten houden. Volgens het financiële persbureau Bloomberg heeft de uitgever een concurrent voor de populaire Xbox service in de maak. Het project heet Spartacus en biedt abonnees zowel nieuwe als oldskool PlayStation Games aan. De service zou begin 2022 gelanceerd worden.

Volgens het artikel van Bloomberg zou Spartacus twee bestaande services combineren. Die van PlayStation Plus die toegang biedt tot maandelijks gratis games en PlayStation Now. Zo kan je naast nieuwe games ook allerlei oude PS2, PS3, PS4 en PSP-titels kunnen spelen op PS4, PS5 en pc.


Hoe Sony het praktisch gaat aanpakken? Er komt een nieuwe, duurdere PlayStation Plus-optie die alle services combineert. Van een prijs is helaas niets bekend. PlayStation Plus kost nu 59,99 euro per jaar. Als we een gokje mogen wagen, zouden wij de nieuwe prijs vastpinnen op 74,99 euro per jaar. En dan maar hopen dat er meer nieuwe titels het aanbod van PlayStation Plus verrijken.

Wat denken jullie ervan? Lijkt dit een degelijk antwoord op de Xbox Game Pass?

Een reactie achterlaten