fbpx

Sony werkt aan animatiereeks van PlayStation franchise

god of war anime

De franchises van Sony doen het goed in Hollywood. Zo scoorde Uncharted sterk in de box office en ook de HBO-serie van The Last of Us veroverden de harten van kijkers wereldwijd. Behalve talloze live-action projecten, heeft Sony ook nog animatieseries in de pijplijn.

Het nieuws raakte bekend via de officiële PlayStation Podcast, waarin PlayStation Productions baas Asad Qizilbash liet vallen dat er maar liefst 10 tv- en filmprojecten in de maak zijn. En daar hoort volgens Qizilbash ook ‘wat animatie bij’.


Hoeft niet te verrassen natuurlijk, want de uitgever heeft Sony Pictures Animation in huis. Die studio is vooral bekend van Spider-Man Across the Spider-Verse. Daarnaast bezit Sony ook bedrijven als Aniplex en Crunchyroll.

Welke serie een animatie-behandeling krijgen? Daarover wilde Qizilbash helaas niet uitweiden. Al heeft Sony genoeg franchises die in aanmerking komen. Gravity Rush, iemand? Of Sly Cooper? Misschien wel God of War?

Naast de animatiereeks, heeft Sony ook nog talloze live-action projecten in ontwikkeling. Denk maar aan de tv-serie rond Twisted Metal, God of War en de Ghost of Tsushima-film.

Welke Sony game zou jij graag verfilmd of geanimeerd zien?

Een reactie achterlaten