fbpx

Sony voor de rechter gesleept wegens PS5 DualSense drift

DualSense

Na Nintendo, heeft nu ook Sony een rechtszaak tegen zich lopen wegens controller drift. Zo is in de VS een groepsvordering aangespannen tegen Sony door advocatenkantoor CSK&D, hetzelfde kantoor dat ook Nintendo aanklaagt wegens problemen met de sticks van de Switch-controller.

Volgens de aanklacht heeft Sony defecte DualSense controllers op de markt gebracht. Zo beschrijft het document dat de PS5-controller ‘een defect bevat, waardoor personages of gameplay actief zijn zonder enige vorm van manuele bediening. Het defect verstoort de gameplay en tast de functionaliteit van de controller aan.’


De aanklacht verwijst naar tal van berichten op Reddit en sociale media waar PS5-eigenaars tonen dat er iets fout is met hun DualSense-controller. Hun personage blijft bewegen zonder dat de sticks worden aangeraakt.

De aanklacht vermeldt ook dat Sony afwist van het probleem en de controllers alsnog heeft uitgebracht. Zo beweert CSK&D dat de DualSense nagenoeg dezelfde componenten gebruikt voor de analoge sticks als de DualShock 4. Volgens het bedrijf leed ook die controller aan drift en waren de opties voor reparatie ‘heel klein’.

Tot slot stelt CSK&D ook de klantendienst van Sony in gebreke door de lange wachttijden die consumenten ondervinden als ze de klantendienst opbellen. Bovendien moeten de klanten ook zelf opdraaien voor de verzendkosten wanneer ze de DualSense willen laten repareren. En daar is het advocatenkantoor niet over te spreken.

Hoe de zaak verder zal evolueren, valt nog af te wachten. Al zien heel wat juridische bedrijven tegenwoordig baat in een rechtszaak over controller drift. Zo loopt er eentje tegen zowel Microsoft als Nintendo. Beide omwille van hetzelfde probleem..

Een reactie achterlaten