fbpx

Sony voegt accessibility tags toe aan PS5 games

PS5 update discord

Sony rolt een nieuwe feature uit voor de PlayStation Store die duidelijk moet maken welke toegankelijkheidsopties in een game zitten. Dat gebeurt aan de hand van de zogenaamde Accessibility Tags die je voor elke titel kan oproepen. Voorlopig is de feature enkele beschikbaar op de PlayStation 5.

Het enige wat je moet doen om de Accessibility Tags te raadplegen, is op driehoekje drukken op de PlayStation Store pagina van een game. Op die manier kan je snel zien of een game bepaalde features ondersteunt. De tags worden ingedeeld in zes categorieën:


  • Visueel: zoals grote tekst, duidelijke tektst (via verschillende kleuren), auditieve hulpmiddelen…
  • Auditief: zoals een volumeregelaar, mono audio, screen reader en visuele hulpmiddelen…
  • Ondertiteling: aanpassingsmogelijkheid voor grootte, alternatieve kleuren…
  • Controls: opties voor button remapping, gevoeligheid van de sticks, motion controls…
  • Gameplay: moeilijkheidsgraden, puzzels overslaan, game snelheid…
  • Online communicatie: tekst en voice chat, communicatie via pings…

Enkele titels die de feature al ondersteunen zijn Days Gone, Death Stranding Director’s Cut, Ghost of Tsushima Director’s Cut, God of War, God of War Ragnarök, Gran Turismo 7, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart en Returnal.

Merk wel op dat je de tags enkel kan raadplegen op de PlayStation 5. Uiteraard ondersteunen PS4-games als Days Gone ingebouwde accessibility features ook, maar via de PlayStation Store op PS4 kan je niet raadplegen welke features exact ondersteund wordt. Dat moet je dan checken in het instellingen-menu van de game zelf.

Een reactie achterlaten