fbpx

Sony vertrouwt Xbox niet met Call of Duty vanwege Starfield

starfield xbox

Hoewel Microsoft belooft Call of Duty de komende 10 jaar naar alle platformen te brengen, is Sony daar niet van overtuigd. De uitgever haalt Starfield aan als bewijs, dat na de overname van uitgever Bethesda ook een Xbox-exclusive werd.

Om de overname van Activision Blizzard te doen lukken, sloot Microsoft onlangs een contract met Nintendo waarin het belooft Call of Duty de komende 10 jaar naar Nintendo-consoles te brengen. Uiteraard deed de uitgever dat om aan te tonen dat hij geen plannen heeft om van Call of Duty een exclusive te maken. Dezelfde deal werd ook aangeboden aan Sony, maar die weigerde.


Gezien Europa – volgens interne bronnen – in april zo goed als zeker de overname van Activision Blizzard zal goedkeuren, richt Sony zich nu tot de Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority (CMA). Sony argumenteert dat Microsoft niet te vertrouwen is op vlak van gemaakte afspraken.

De Japanse uitgever citeert een statement van Microsoft aan de Europese commissie. Daarin beweerde Microsoft dat het geen enkele reden heeft om Bethesda-games exclusief te maken voor Xbox-consoles. Wat uiteindelijk wel gebeurde.

Of Sony’s argument het verschil zal maken en de overname van Activision Blizzard wordt tegengehouden? Dat valt nog te zien. Het finale verdict van de Britse commissie is immers nog niet bekend.

Een reactie achterlaten