fbpx

Microsoft sluit 10-jarencontract met Nintendo voor Call of Duty

Nintendo call of duty

In een poging om de overname van Activision Blizzard te laten slagen, heeft Microsoft een overeenkomst gesloten met Nintendo om Call of Duty 10 jaar lang naar Nintendo-consoles te brengen.

Het contract houdt in dat Microsoft na de overname alle Call of Duty-titels van de komende 10 jaar ook naar Nintendo-platformen zal brengen. En dat met volledige gelijkheid van content en extra features. Met andere woorden: de ervaring moet dus dezelfde zijn op Nintendo-consoles als op Xbox.


Hoe Microsoft dat zal klaarspelen? Dat is de hamvraag, want de Switch hardware kan onmogelijk Call of Duty: Modern Warfare 2 runnen, laat staan Warzone met alle online spelers. Een cloudversie dan maar?

In ieder geval is Microsoft naar eigen zeggen toegewijd om in de toekomst Call of Duty aan te bieden op andere platformen dan Xbox. Zo krijgen de spelers meer keuze en blijft er concurrentie op de markt.

De aankondiging van deze overeenkomst met Nintendo kwam er vlak voor een hoorzitting bij de Europese Commissie, waar Microsoft zijn belangen moest verdedigen. Allicht om goodwill te creëren en aan te tonen dat Sony niets hoeft te vrezen.

Of dat ook zo blijft, valt natuurlijk nog te zien. Bovendien is de overname nog lang niet rond. Microsoft kondigde in 2021 al aan dat het uitgever Activision Blizzard voor 70 miljard dollar wil kopen. De Britse onderzoekscommissies heeft zich ondertussen negatief uitgesproken tegen de overname.

De deal met Nintendo is niet de enige die Microsoft gesloten heeft. Zo heeft Microsoft ook een overeenkomst met Nvidia om verschillende titels naar Nvidia GeForce Now te brengen. Die service laat spelers toe om Xbox en pc titels te streamen naar macOS, smartphones en meer.

Een reactie achterlaten