fbpx

Sony verlengt PS4-productie om PS5-tekort op te vangen

PS5 faceplate

Hoewel de laatste PS4-consoles in 2021 van de band zou rollen, heeft Sony de productie van de console verlengd. De uitgever doet dat om het PS5-tekort op te lossen. Sony’s nieuwste console blijft immers zeer beperkt verkrijgbaar door een schaarste aan componenten.

Volgens Bloomberg blijft de PS4 in productie tot eind 2022, wat zo’n miljoen extra consoles oplevert. De strategie neemt ook de druk af van PS5-productie, die meer geavanceerde componenten nodig heeft om te blijven draaien.


Sony gelooft dat de extra consoles effectief nodig zullen zijn, gezien er altijd een overgangsperiode is tussen hardware generaties. Daarnaast is de uitgever ook van mening dat een verhoogde productie betere deal kan opleveren met productiepartners in de toekomst.

Geen slechte zet, aangezien tal van gamers de overstap niet wagen omdat het software-aanbod nog niet optimaal is. Bovendien zal de beperkte voorraad aan PS5-consoles nog een tijdje duren. Houd er dus rekening mee dat het toestel tot eind 2022 nog moeilijk te verkrijgen zal zijn.

De PS4 lanceerde daarentegen in 2013 en ging meer dan 116 miljoen keer over de toonbank. Met de laatste exemplaren die dit jaar van de band rollen, is het dus tijd voor verzamelaars om er nog eentje op de kop te tikken.

Een reactie achterlaten