fbpx

Sony toont wat er allemaal in de PlayStation 5 zit

November komt dichterbij dus vond Sony het een goed idee om iedereen een close-up te geven van de PlayStation 5. In een 7-minuten lange teardown video geeft Masayuso Ito, hoofd van Hardware engineering bij Sony Interactive, uitleg bij het design van Sony’s next-gen console, alle onderdelen en waarom de PS5 zo’n joekel is geworden. Waarna hij de console helemaal uit elkaar haalt. Slik!

Ito overloopt eerst alle aansluitingen en poorten van de console en toont vervolgens hoe de zwarte basis verwijderd kan worden en terug gebruikt om de PS5 horizontaal te plaatsen. Ook nieuw: de witte faceplates zijn gemakkelijk verwijderbaar. Je kan ze aan beide kanten gewoon eraf schuiven. Dit om met je stofzuiger vergaard stof te verwijderen via twee voorziene openingen. Dat je de witte faceplates gemakkelijk kan vervangen en je PS5 zo een ubieke look geven, is bij dezen ook bewezen.


De ingenieur toont de M.2-aansluiting voor uitbreiding van het SSD-geheugen, waarna hij de ganse console uit elkaar haalt. Zo leren we dat de Blu-ray drive voorzien werd van extra beschermlagen om hem zo stil mogelijk te maken en dat de console een WiFi 6 -ontvanger bevat voor snelle draadloze gegevensoverdracht.

De video eindigt met een volledig gestripte PlayStation 5 en alle onderdelen netjes over de witte tafel uitgespreid. Check de screen grab hieronder.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

PS5 stripped

Een reactie achterlaten