fbpx

HPTO

Sony schrapt Twitter ondersteuning op PS4 en PS5

Twitter PS5

Sony heeft bekendgemaakt dat het vanaf volgende week de Twitter-integratie stopzet op PS4 en PS5. Gebruikers kunnen vanaf 13 november niet langer video’s of screenshots rechtstreeks delen op Twitter/X.

Op PlayStation Support verscheen een bericht over de stopzetting van de Twitter-integratie op PS4 en PS5. Die meldt dat de optie om screenshots en video’s, gepubliceerd op Twitter via je PlayStation-console, niet meer zichtbaar zal zijn. Ook kan je niets meer posten op Twitter via PlayStation-consoles, van trophies tot media.


Een opvallende en plotse wijziging, die het bestaan van de share-knop op de controller een beetje overbodig maakt. In het verleden werd immers ook ondersteuning voor Facebook en Instagram al stopgezet.

Eerder dit jaar stopte ook Microsoft de integratie van Twitter/X op Xbox om financiële redenen. Na de overname door Elon Musk heeft Twitter de API-prijsstructuur veranderd waardoor Microsoft maandelijks zo’n 40.000 dollar moet ophoesten om de integratie mogelijk te maken. Dat Sony om dezelfde reden plots de integratie stopt, is aannemelijk.

Wie screenshots of video’s wil delen vanop zijn PS4 of PS5 kan dat enkel nog via het PlayStation Netwerk. Of je kan de content uploaden naar de PlayStation app, om ze op die manier online te gooien op je favoriete sociale platform.

Deelde jij ooit gameplay of screenshots via Twitter?

Een reactie achterlaten