fbpx

Sony schrapt PS5 feature die niemand gebruikte

PS5 SSD

Ooit al gehoord van de Accolades functie op PlayStation 5? Wij eerlijk gezegd ook niet. En dat is exact de reden waarom Sony de feature verwijdert in een toekomstige update. Accolades werden immers zelden gebruikt door de community.

Zonde eigenlijk, want het concept van Accolades was best cool. Zo is het mogelijk om een Accolade te versturen naar een speler als complimentje. Stel: je wordt bij een willekeurige vreemdeling in een co-op game gedropt, maar uiteindelijk was het één van de beste online game-ervaringen ooit. Dan zou je die persoon een Accolade kunnen sturen als bedankje of als complimentje voor hun gameplay.


Hoewel de functie al sinds de launch van de PS5 beschikbaar is, is ze onbekend bij het merendeel van de spelers. Vraag maar eens aan je maten of ze weten wat een Accolade is. Ongetwijfeld krijg je een overtuigende ‘Neen’ als antwoord.

Later dit jaar worden Accolades bijgevolg geschrapt. Logischerwijs omdat Sony ‘niet de graad van toepassing gezien heeft, die de uitgever verwachtte’. Uiteraard moedigt Sony spelers wel aan om ‘positieve berichten naar elkaar te blijven sturen’.

Een reactie achterlaten